portfolion etusivulle
cv artist's statement yhteisötaide / taidekasvatus liikkuva kuva / valokuva ympäristötaide / installaatiot grafiikka / muu
lasten työpajat muut työpajat dekartografie jyväskylä kärsämäki pietari lorupyykki

Pesä - työpaja lasten syöpäosastolla pietarilaisessa sairaalassa


Olen kiinnostunut yhteisötaiteesta, jossa on mahdollisuus auttaa ja innostaa yhteisöä. Halusin tehdä yhteisötaideprojektin ajatellen taiteen ja vapaaehtoistyön yhdistämisen mahdollisuuksia.

Halusin, että työpajan teema liittyisi turvallisuutta ja lämpöä tuoviin asioihin. Ensimmäiseksi mietin, mitä sairaalassa olevat lapset voisivat kaivata ja mikä olisi heille tärkeää: koti, turvallinen ympäristö, lemmikkieläimet, luonto jne. Päätin, että lapset heijastaisivat itsensä johonkin eläinhahmoon, jonka hahmoa he piirtäisivät ja tekisivät sille naamion. Lisäksi he piirtäisivät tälle eläimelle kodin, pesän. Tämän lisäksi tehtävissä olisi luonnon kuvaamista.


Työpajan suunnitelma:

Teema: pesä

1. päivä

1. "Terapiamaalaukset": maalataan silmät kiinni sormiväreillä tausta, jota jatketaan piirtämällä taustaan eläinhahmo, joka kuvastaa itseä ja sen pesä. Jokainen maalaa yksin. (Materiaalit: paperia, vahaliidut, siveltimet ja sormivärit.)

2. Ryhmätyö: kaikki piirtävät ja maalaavat lattian pituiselle rullapaperille metsää/lempimaisemaa. (Materiaalit: rullapaperia, akryylivärit, vahaliidut ja siveltimet.)

2. päivä

1. Ryhmätyö tehdään loppuun, jos se jäi kesken.

2. Eläinnaamareiden tekeminen: liimataan ilmapallojen päälle sanomalehteä ja annetaan kovettua. (Materiaalit: ilmapallot, sanomalehteä, siveltimet, akryylivärit, vahaliidut, narua ja sakset.)

3. päivä

Naamareiden jatkaminen: maalataan ja koristellaan naamarit.

4. päivä

1. Jatketaan naamareita ja otetaan kuvia niiden kanssa. Lapset ottavat kuvia toisistaan.

2. Jos aikaa, rakennellaan sanomalehtirullista isoja pesiä ryhmätyönä.

5. päivä

Valikoin kuvia työpajasta ja vien kehitettäviksi valokuvaliikkeeseen.

6. päivä

Näyttelyn pystytys sairaalaan.

takaisin alkuun