portfolion etusivulle
cv artist's statement yhteisötaide / taidekasvatus liikkuva kuva / valokuva ympäristötaide / installaatiot grafiikka / muu
grafiikkaa kukkiva poliisi kollaaseja

KUKKIVA POLIISIOlen kiinnostunut äänitaiteesta ja kokeellisesta musiikista. Soitan Kukkiva Poliisi -ryhmässä, jonka jäsenet ovat kuvataiteilijoita. Ryhmän jäsenet ovat Jonna Karanka, Johanna Ketola, Johanna Lonka, Annika Saarinen ja Inka Yli-Tepsa. Esiinnymme taidegallerioissa tai erilaisissa äänitapahtumissa. Musiikkimme on improvisaatiota. Soittimemme ovat vanhoja tai uusia instrumentteja, lasten soittimia tai löytämiämme objekteja, joilla kehittelemme yhä uudenlaisia äänimaailmoja. Esityksemme ovat performatiivisia ja liitämme niihin esimerkiksi video- tai diakuvanäytöksiä. Performansseissamme käytämme usein symboleita, jotka herättelevät ristiriitaa. Soittoamme voi ajatella keskusteluna. Äänimaailma alkaa esimerkiksi hiljaisista kulkusista, joiden kanssa kanteleet aloittavat keskustelun. Tähän yhtyy viulun vinkuna ja huilujen äänet. Pikkuhiljaa soittajat yhtyvät laulamaan ja patarummut, kilkuttimet ja kongi tulevat mukaan. Soitto on rytmikästä ja meditatiivista. Olemme joskus saaneet yleisön innostumaan soittamisesta kanssamme.

Kesällä 2006 osallistuimme Virossa, Moostessa MOKS:in järjestämälle äänitaidefestivaalille Postsovkhoz6:en. Teemana oli tänä vuonna Human Zoo. Festivaalien aikana teimme animaation, lavastimme soittopaikan ja etsimme itsellemme esiintymispuvut. Esityksemme aikana projisoimme taustalle animaation.

takaisin alkuun